söndag

Okej vi börjar la med att berätta hur man suger tamtam till mamma. Man knaprar lite på den i båda ändarna sen suger man upp kaffe eller te eller choklad så den blir mjuk sen måste man snabba sig så den inte faller ner i i koppen så plff in i munnen.

I dag har vi varit lite kulturella. Det är egentligen det man ska vara utomlands o inte bara festa. Så vi har varit i shine som e ett hus som byggdes för att hedra människor från andra väldskriget det var en underbar utsikt över staden... Sen var vi i botanic garden som var mycket mycket vacker men har bara sätt en bråkdel av den för var tvungen att åka hem för skulle passa barnen lie på kvällen. Men det var en underbar dag med johanna och marlene. Vi åt med god lunch o fick en lång promenad vädret var så underbart i dag!
 




Ät inte snö som har blivit gul snö som är gul är inte kul. Är gul snö det kan vara öl!

I går var det snön som gällde... Inte svensk snö, inte den bästa, inte det vita landskapet, inte lika kallt, inte lika långa backar, massa med människor men riktigt kul var det:D Barnen var så glada o tror jag hade lika kul som dom haha:P... Vi åt sen middag på donken och kom hem på kvällen. Men efter var jag så trött o huvudvärk så orkade inte gå ut.. skulle varit jätte kul att träffa alla samtidigt o lite nya personer men orkade värkligen inte så låg i soffan och kollade på harry potter tills jag somnade. I dag har jag träningsvärk som bara den i mina armar det e inte lätt inte lätt...

Det är vädligt dyrt att komma till snön här först måste man hyra kläder sen kostar det massa pengar att komma till snön sen måste man åka väldigt långt. Men man kanske kan förstå dom, vi e nog ganska bortskämda av att ha bra snö. Vi betalar ju 10 000 tals kronor för värme o en strand:P


Träden e död för det var en ENORM brand här för 2 år sedan:/ lite hämskt så där men det ser lite häfigt ut

årets snögubbe


Det e fredag

Härlig fredag började dagen med att sova till kl 12 det behövdes värkligen. Var så skönt att vakna upp helt utvilad. Gick sedan in till camberwell som är förortens stad om man säger så och köpte lite godis. Kolla mobil och lite kläder men hittade inget. Försökte få tag i emelie men hon var så seg så när hon sa att jag kunde komma var jag nästan redan hemma och hade planer att åka till stan för att träffa en ny tjej som jag inte har träffat förut. Men efter många om och men blev det inte så vi ska ses i morgon i stället. Jag tog min kamera o skulle ut och fotta lite så hittar jag coolt kransmatrial så stannade för att fotta trädet och tänkte plocka min väska full.. Men det står två personer på adra sidan gatan så tänkte vänta på att de gick förbi mig så de inte tyckte jag var konstig. Så jag rotade lite i min väska men en av killarna står bara still och råglor på mig. Jag kollar bort o hoppas han ska fortsätta men nej han fortsätter bara att glo så jag stänger väskan och fortsätter hemåt när jag går förbi han säger han "vad är du för konstig tjej som fottat träd?" jag förklarar för hana tt jag e från sverige och att det e ett speciellt träd för de är väldigt dyra att köpa in till sverige. Då kollar han på mig som jag e störd och säger " du var en konstig liten tjej" sen går jag xD så inget kransamtrial blev det bara en hihi... Owen lärde mig också att man kunde göra hål i den och stoppa ett sugrör i den sen röka den hmm??? xD

Eftermiddagen tillbringade jag med familjen och att plugga. När barnen lagt sig så beställde vi thai mat, drack en drink och lite vin det var så gott och sen lärde jag mig hur man suger tamtam haha det var coolt. så en helt vanlig skön fredag.. I morgon åker vi till snön sen blir det utgång:)


Allt kommer till den som vågar vara rädd

Allt kommer till den som vågar vara rädd...

Har ni tänkt på en sak hur kall man blir när man blir rädd hur hela kroppen stelnar och hjärtat stannar. Den sekunden när man inser någonting och sedan inser att det inte är så vilken lättnad det är och hur hela kroppen slappnar av.
Varför jag skriver det här är delvis för jag ligger och tänker på kent texter och för jag har haft två chock rädslor i dag. Den första var när jag och george åker för att plocka barnen från dagis så var gejten stängd så jag står där och väntar och helt plötsligt slår det mig att jag glömt ett barn? Hela kroppen bara stelnar och jag kan inte tänka klart. Men självklart så har jag inte det george sitter i sin barnstol och jag är på väg att hämta de andra två. Den sekunden jag inser det så slapnarkroppen av och allt är som vanligt igen.  Sen när jag gjorde te nu på kvällen och ser min engel spegelbild i fönsterutan. Blev så rädd att jag flög två meter bak rakt in i kylskåpet. Vet inte varför men bara en sån shock igen.. Sen när jag inser att det är jag så tänker jag inte mer på det och fortsätter med att fixa mitt te.

Men har ni tänkt på de rädslor som sitter djupare som som man inte glömmer bort.
Det e dom rädslorna man måste möta för att bli av med. Men som man gör allt för att undvika. Men har ni tänk på vad stålt man är när man klarat av att möta de här rädslorna. Vad bra allt känns men hur skrämmande det är när man ska möta den nästa gång och nästa igen. Tänk vad bra det måste kännas när man blivit av med sin rädsla, någon gång ska jag bli av med min. 

En annan tid i samma land
samma gamla rädsla, andra namn
från kalla krig till varma
vintrar svarta hål
Du står i frontlinjen igen
allt allt allt
kommer till dom som
vågar vara rädd

 

Jag vet inte riktigt vad det e med mig i dag. För en timme sen kunde jag inte hålla ögonen öppna nu kan jag inte sova. Så ligger och lyssnar på kent och tänker på rädslor... Jag måste vara sjuk, sjuk sjuk sjuk!

SAVADIKA

Vad ska jag berätta för roligt i dag hmm?! Joo jag ska åka till snön på lördag långt upp i bergen och åka bulka hihi så mysigt, bara orolig för mina häner som inte alls mår bra:( Men vi ska hyra vinterkläder där uppe så hoppas jag får ett par tjocka vantar o ska plostra om dom så de inte fryser...Sen fått konstiga utslag i ansiktet hmm vf kan jag aldrig funka som en normal människa?  Men men Sen på kvällen ska jag o typ 10 andra svenska flickor ut på upptäcktsfärd o göra melbourne osäkert... Tror det kommer bli en rolig helg men först ska jag avsluta min vecka med att hämta barnen och baka kladdkaka med dom. George sover o jag pluggar. TRYGG, OTRYGG, TRÖSTA OCH ENHÖRNING går inte in i min hjärna jag repeterar o repeterar men det går bara inte... grgrggrg

Det är iaf värligt härligt väder här solen skiner och det är varmt men sval luft:D Jag o george har varit i parken o lekt en massa. Han e så söt när han går kryper runt i gräsen:)... Nu hinner jag ej skriva mer för ska dixa disken o träna lite mer innan jag måste väcka george för vi ska t skola o dagis så hejhejdåddådådådådådå!

SKYPA KL 13.00?




ye

Barnet sover de andra i i skolan o på dagis. Disken, tvätten, städningen är klar jag jag har varit och handlat. Det e lite svårt att handla springer runt om en yr höna som inte riktig vet vad jag ska ha, men det e roligt också George skrattar åt mig när vi rejsar fram o tillbaka hela tiden... Jag har även lagar risgrynsgröt till george han gillat!
Varje kväll har vi 10 nya ord kväll vid middagen. Så nu sitter jag och övar lite extra på mina nya ord. Det e barnen som kommer på dom så jag har nu lärt mig tex älfenben. Det kan man ju behöva någon gång i livet vem vet!... Men det är också bra ord som t.ex blinkers, bromslampa, hicka, badrumsmatta och jaa allt mörjligt från himmel till jord.  Jag har kommit på att om jag lär mig 70 ord i veckan så kan jag 3080 nya ord när jag åker hem + att jag brukar lära mig några med bara farten.

Som alla trevliga australinare säger när jag träffar dom. Du pratar ju bra engelska det är bara gramtisken och ordförådet som fattas..... Man ler lite gran och håller med för det e ju det ett helt språk e uppbygt på. Ajja!...


....

Älskar denna låt http://www.youtube.com/watch?v=g4i2n6jC_8E&feature=related så vacker bara!....

Har ju varit hemma med george i dag o i stort sätt inte gjort någonting.. Bara gått runt o vaggat o vaggat o vagat, matat, föröka hitta på kul aktiviteter o vaggat igen.. Han e sjuk så inte på sitt bästa humör jag försökte allt men han blev ej på bättre humör för det.. Men så kan det vara ibland man e ju inte så glad när man själv är sjuk heller. I morgon är det tidig morgon igen barnen ska till skola, dagis och sen tacondo efter det!... Sen kommer städararna, som e läskiga så gillar inte när dom e här för de stör mig hihi fast då slipper jag städa o det e ju skönt. Jag e faktikst bra på att städa här fast jag ej arbetar så blir det atomatiskt att man plockar iordning, tar ut disken, sätter i disken, tvättar lite och ja vanliga hushållsyslor hemma skulle jag aldrig göra det HAHA... Fast här känns det lite som det är mitt arbete här. Hemma e det ju faktikst mammas o då kan jag ju inte komma och tränga mig på.. (A)(A)(A)...
Annars e det ganska trist väder regn och mulet. Längtar till sommaren fått tre köldblåser på fingrarna:(.. Fast det e typ minst 10 g så det e ju inte så kallt men dom gör ont:(... Ajja nu ska jag träna lite på mina nya ord jag har lärt mig 10 nya i dag och om jag lär mig 10 nya varje dag så blir det 70 nya i veckan o det e ju ganska okej:)..


helg


 lite bilder på bebis så söt han e så söt...

Nu e det söndag o helgen har varit bra. I går var jag på balett o gud vad söta dom var satt nästan o grät.. allt var så bra gjort... Men det var väldigt mycket regler för att ungarna e mallan 3-6 år.. typ de skulle va sminkade o speciella hårknutar med hårspray och de får inte ha underkläder för det han synas igenom kosymen o jaaa allting. Men de var så duktiga o det var så kul att se:P
Sen åkte jag in t stan o mötte upp anja louise emelier och hannah. Vi tog en fika sen åkte hem typ. De hade redan varitdär hela dagen o alla affärer stängde. Men vill ju ha en shopping i dag men jag har ju george hela eftermiddagen så får la bli en annan dag.


Deppar du så festar jag

Emelie e ju räddaren i nöden.. Hon frågar om vi ska dra ut och självklart måste vi göra det!... Så jag hon och jake sitter i hennes rum o dricker massa öl o vin o ja äter köttbullar... Sen tar taxi någon stans där det e massa skyskrapor SÅÅ VACKERT.. o sitter på en underbar krog o bara dricker goda drinkar. Mojiton var såååååå underbar... Tog en taxi hem sen var denna kväll slut. Men roligt var de ;).. Kom på den smarta iden att trycka i mig vätskeersättning på natten för det e ju den ända gången man kan dricka det för de e så äckligt o nu mår jag toppen wohhooo...

Fan....

Fan blev precis som det varit i skolan. Det går inte jag sitter där kollar in i boken förstår inte dagdrömmer och blir ledsen när läraren säger något för jag inte förstår och det slutar med att jag bara sitter o kollar på klockan o säger i dont understand you.... Jag vill lära mig men det GÅR inte jag har haft privalärare, försök att sitta i ett klassrum en gång, haft en liten grupp ja allt men nej jag lär mig inget på lektionerna. Så jag vill inte gå kvar denna gången heller, dom tycker självklart att jag ska gå men ska prata med pernille i kväll o se vad hon tycker. Jag känner iaf att det aldrig kommer funka.
Köpte tröstgodis som var äckligt sen träffade emeli o drack varm choklad.. choklad ställerna här e så goda:).. I kväll vet jag ej vad som händer får se..  ajjja

dålig dag

one day

eyyy!... JAG HAR MOBIL IGEN jag älskat.. En gammal nokia men va gör det.. Det e det att jag vill ha en egen så jag kan spara alla mina saker på menmen får bli när jag hittar någon....
Allt e klart och fixat hunnit med massa saker i dag + pajat bilen, allt bara blinkade o var jätte konstig... Men sen kom owen hem o lagade så nu får jag se om jag hittar till baletten i dag haha! Förra gången gick ju sådär!.. Lilla bebis sover efter vi lekt en massa roliga leker. Han e på väg att lära sig gå så smått men man måste hålla i honnom...
De svenska köttbullarna är rullade och jag skulle vilja gå till parken med george innan vi ska hämta de andra barnen men får se om han hinner vakna...
Nee har inte så mycket att skriva ska gå o fixa lite frukt eller liknande så barnen kan ha i bilen...  De tycker jag e hälsosam här men jag tycker jag vara äter o äter o blir tjockade o tjockare hahha...
jajja hejdåå

Undra om george älskar min kamera lika mycket som jag gör..:D Tror det för han vill alltid leka med den fast det får han inte!


...

Blöblö... Detta går aldrig kommer aldrig lära mig detta språket.. JAG föröker värkligen men det går inte det fastnar inte.. Hatar att inte förstå människor och att alltid behöva prata runt orden.. Tar ett år att få fram en helt onödig sak som engeltigen inte behövdes sägas.. Jag hatar att behöva kolla på mina kompisar så de kan översätta vad den där människan sa till mig.. Jag hatar att behöva säga yes yes för jag ej orkar tänka mer.. JAG FÖRSTÅR INTE!.... jag fattar inte hur jag ska kunna lära mig. Jag pratar engelska dygnet runt, läser , hör, ser men för det så blir det inte bättre.
Nu skulle jag aktivera min mobil.. Klarar äns inte det så pernille fick göra det.. De pratar så snabbt o bubbligt o konstiga ord o jag sitter som en liten unge o bara säger what? what? what?
O nu kan jag ej tanka min mobil heller för måste aktivera mitt kontokort ÅÅ vad glad man blir så måste jag ringa dit igen och inte kunna förklara vad jag vill...
+ mitt kött blev stenhårt i dag? + att min dator e konstig tror den har virus + min näsa kolapsar för jag e förkyld= att jag sover yp en timme vaknar sover en timme till vaknar....

Blööö e negativ men tänk vad mycket lättare det skulle va om jaf kunde förklara och om kunde förstå.... Ska aldrig underskatta utlänningarna som kommer till sverige...

Bilder


utsikt från vägen

utsikt från huset

John

Hitta KENGRUn?

gjorde ett fint inlägg men det raderadesså nu orkade jag inte !

A U S T R A L I E N

HEJSAN!

Nu ska jag berätta något gulligt jag har sätt min FÖRSTA riktiga kengru.. Den var så stor så stor trodde ju dom var små haha... O den var inte långt från bilen o hoppade jätte högt.. Såg också en sån där rolig igelkott med lång näsa haha....
Jaa.. jag owen och barnen åkte ut i buchen i dag långt långt långt t till deras farm... Det var så vacker och ro fyllt på något sätt... Jag som aldrig gillat landet måste säga att det var avslappnande att komma ut till tysnaden och friska luften:D... Det var fantastiskt mil efter mil med bara kullar o sen en vinodling och sen efter ett tag kanske en fårfarm och efter ett tag en häst farm o kanske efter ett tag en ko farm ni fattar... När jag såg ni vet den där känd kengruskyllt första gången skriker jag i bilen SÅG NI???????? dom "va?"..... Men allt e ju så nytt fortfarande
fast jag varit här i exakt en månad nu:)...

I går skulle jag o några till ut men först skulle en av pojkarna jobba o den andra mådde inte bra så blev bara jag o emeli. Vi invigde våra klackskor aooo....  Men när vi kom till stan så viste vi ej vad vi skulle o kom in sent o skulle hem ganska tidigt så vi vandrade bara o sen blev vi sugna på varm choklad i stället för alkohol så satte oss på en bar/resturang o åt kaka o varm choklad väntade massa på att hennes australien vänn skulle sluta jobbet o komma o hämta oss. Råkade vist bli en öl för vi fick vänta så länge sen tillslut var det bara vi på hela stället kvar o de hade satt upp alla stolar o allting o då kommer han springande... Trevlig kille men förstår ej vad han säger han pratar SÅ SNABBT o sluddrigt... Han körde oss hem o jaa sen var den kvällen slut. Skulle på bio i dag men e helt slut så ska nog sova snart.. LOVAR att bilden på vackra australien kommer i mon orkar inte i dag:P

Gullig..... En sån här såg jag haha

eyy

O glömde... För er som ville skypa så kl 13.00 är en bra tid för mig.. I morgon eller i kväll typ

I (**v**) MELBOURNE

Allt känns så bra ångrar inte en sekund att jag åkte hit... Helgen var så rolig o gud vad kul vi hade fast att jag aldrig gjort av med så mycket pengar på en kväll men som de andra säger VÄLKOMMEN till australien... Mina nya vänner är så roliga o snälla o allting och familjen jätte söt... Engelskan flyter inte på men det går LOVE australien!

Hej superswedenwomen

Hej fest flickor

O det var som vi trodde när mörkret faller så kommer de snygga pojkarna fram...
HAHHAA;)... O ta detta inte för alvarligt

Dock e allt väldigt dyrt.. Det gör att man blir fattig men man kan extra jobba så att man får 16000 i månader.. Min vänn gör det MEN är det värt det? jag har inget liv hemma då jobbar jag bara och det skulle jag kunna göra här med MEN jag e ju bara här en gång i livet så fast jag tjänar 10 000 mindre i månaden så känns faktiskt att det inte är värt det iaf i nuläget...

HA DET FINT S W E D E N

död såå död

Jag e död o mitt huvud dunkar o det e synd om mig.. Det är rättare sagt en dagen efter kväll... Våran lugna kväll blev inte så lugn.. På dagen mötte jag upp hannah och hennes 4 kompisar. vi shoppade, åt lunch och fikade.. Gick längs floden på kvällen när det var mörkt åå vad vackert det e :)...  Åkte sen hem och mötte upp emelie som bor i samma förort som mig. Vi drack några öl på en lokalpub. Drog sedan in och mötte upp några andra o vidare till en nattklubb.. Började fint slutade ganska fint.. Vi kom in på någon privat fest där alla var utklädda och jaa.. Ingen komentar..  Åt fylle mat och sen tog en taxi hem för viste ej hur vi sklle komma hem.. Hatar att vara i en stad när det e natt o man inte vet var man e eller vilket håll allt ligger.
Tappade mobilen i taxin var rädd för det för mina fickor e såååå dåliga så allt ramlar ur dom o så hände det FAN... Men de ringde upp mig o sa att de skulle skicka mobilen i dag? Men allt e väldigt konstigt så jag vet inte riktigt. Men familjen har hjälpt mig o ringt runt till alla taxi bolag o kollat men det e svårt när man inte vet vilket  taxi bolag det e, inte var man åkte ifrån, inte har något nummer, inget kvitto Nej absolut ingenting.. Men får se får se hoppas på att jag får se min älskling igen iaf(A)

Hey

Jag är dålig på att blogga jag vet.. Men har tappat lusten lite jag vet inte varför men den kanske kommer tillbaka.. Sen har jag inte riktigt tid på dagarna e jag med barnen och kvällarna så tränar jag engelska...
Allt är bra här i australien jag börjar känna mig hemma. I morgon ska jag träffa min nya värdpapppa för första gången det ska bli kul:)...
Vet inte riktigt vad jag ska berätta varje dag hela veckan har vi varit på laga mat kurs för barn.. Dom tycker det är jätte kul vi har även lagat massa kakor och sånt här hemma... Det är lite svårt ibland för allt smakar anorlunda när man smakar det men när man blandat ihop allting så blir det ju faktiskt som en vanlig kaka haha... Lite svårt att förklara men bakpullvret smakar inte alls som bakpullvar ska göra och grädden är jätte tjock och potatisen luktar konstigt men jag tycker det brukar bli bra iaf fast det blir lite ändringar ibland (A) får börja gå efter aus recept snart:P....
Jag har snart varit här i en månad Gud vad tiden gått snabbt känner mig fortfarande så ny. Men jag tycker det går bra med det mästa. I dag kom jag på att jag inte tänkte vänster längre när jag körde bil, jag har lite boss konflikter med barnen fortfarande men de är barn och ni vet hur det är i början, jag har lärt mig när gorges rutiner och hör på hans läten vad han vill. Det ända som inte går framåt är engelskan eller lite bättre kanske man inte mycket.. förstår inte att jag inte kan lära mig det. Det är såååååååååå svårt det går bara inte...

 

eyy

Lovet har nu börjat och jag har alla barnen hemma.. I söndags så var jag hos owens bror och hälsade på och i går var vi i parken, bakade pankakor, gjort välkommen hem presenter till pappan och bara lekte en massa.. I dag har vi varit på någon bakar skola och bakade hamburgare, gjorde trolldeg hemma, byggt kojor, lekt kurragömma i timmar och jaa allt man kan göra med små barn... Efter en dag med trebarn e man helt slut i kroppen så trött men det är så det ska vara....

Men sen ansöker jag min mamma...Var e du? För får mail av dina kunder som du kanske vill ha?... Så kom in på skype snart....


lördag

eyyy... i dag har jag besökt den stora staden.... Först satt jag på trappan och väntade i en timme för var vist lite tidig och kollade in folket.. Eller så alla säger ÅÅ SKA DU TILL AUSTRALIEN DOM E SÅ SNYGGA DÄR.. jag tycker inte dom e speciellt snygga som e ju absolut inte fula men ser inte mer snygga killar här än i sverige.. Thailand däremot<3  Men sen så kom mina tre nya vänner och vi gick runt och kollade i staden och tog en lunch:).. Gav en hamburgare till en uteliggare, fick ett fint brev av en emo tjej? och bara strosade runt.. Meningen med att vara här är inte att träffa svenskar. MEN det var faktiskt riktigt skönt, men rädsla för att prata engelska är bättre och jag föröker faktiskt så mycket jag kan så jag hoppas hoppas hoppas att snart inte behöva dra mig till svenskar för att kunna babbla utan att tänka i 5 steg...  Fast att tjejerna var väldigt trevliga, vi ska ta en barrunda på lördag så det blir nice nice:P
Ligger nu i min säng o fryser brrr o dricker te mums:)


JA HADE MED KAMERAN  M E N GLÖMMDE   ------------!

...

Ledig dag:) SOV till kl halv 12.. På tal om tid så kom jag just på att dom har ju inte 13,14,15 mm mm mm men varje dag jag hämtat tjejen från dagis så skriver jag att jag har hämtat henne typ 14,45.. Dom måste nog tycka jag e väldigt konstig, tur att jag kom på det så här efter två veckor men iaf haha..
I dag har jag i stort sätt inte gjort någonting bara sovit och varit och köpt biljetter till spårvagnen så jag e berädd för min upptäcktsfärd i morgon;)....
Pernille hittade även engelskalektioner till mig som inte alls var lika dyra... Det är en lektion i veckna på 3 timmar i 10 veckor och kostar 200 dollar... Jag tyckte att det lät jätte bra när dom förklarade hur det gick till. Det är igentligen inriktat på att man ska klara ett slags prov som man gör för att sedan få studera på engelska. Så det är små klasser med ca 5 elever i varje och man inriktar sig på elevens svårigheter och vad eleven vill lära sig. Så jag vill då lära mig att framförallt prata och att förstå så klart. Vi har inte skrivit in mig än men jag tycker det låter väldigt bra. Sen har pernille och owen erbjdit sig att betala mina lektioner för jag sitter barnvakt på några kvällar. Känns lite dumt att dom ska behöva göra det men om dom vill hjälpa mig så självklart får dom det:)...

I kväll blir det bara till att ta det lung och jag längtar tills i morgon.. ska bli så kul att träffa några i sin egen ålder och se min efterlängtade stad..

RSS 2.0